POT-VOT

Rendhagyó író-olvasó találkozó a Terney Kollégiumban Veszprémi Szilveszterrel

A POT-VOT ( Poets of today – voices of tomorrow) projekt egy öt országban megvalósuló program, melynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs alkotókat és a fiatalokat, performatív, hagyományostól eltérő találkozási formákat teremtve.  A PRO PROGRESSIV által szervezett programba a kollégium egyik tanára Róth Ilona is bekapcsolódott. Ennek a munkának az egyik kiemelt eseménye volt az a rendhagyó író-olvasó találkozó, amelyen kollégiumunk diákjainak egy része vett részt. A személyes találkozás előtt a diákok megismerkedtek a fiatal költő alkotásaival, és megfogalmazhattak kérdéseket, amiket feltennének Veszprémi Szilveszternek. A diákok ajándékot is kaptak, a szerző egy versrészletével készült el egy könyvjelző, ami a kollégium diákjai között került szétosztásra.

A személyes találkozó elején egy beszélgetés keretében mesélt Veszprémi Szilveszter a verseiről, saját magáról, szóba került többek között, hogy hogyan jut el egy alkotó az első kötetig, meg lehet-e élni a költészetből, miért nem használ írásjeleket időnként, hogyan születik meg egy kötet, milyen a viszonya a kritikával, ki is a lírai én, vagy éppen érdekes-e egy szerző élete.

A program második részében egy kis játék után egy kreatív írás gyakorlaton vehettek rész a diákok. Az elkészült alkotásokat bemutatták, azonban a versek útja itt nem ér véget, azokat szerkesztés után minikötetbe rendezve kapják kézhez a diákok.