Karácsonyi ünnepség

A szeretet ünnepének közeledtével egy ünnepséggel és a kollégiumba varázsolt karácsonyi hangulattal ajándékoztuk meg diákjainkat.

Török Julianna éneke (Abigél – Karácsony esti dal) után Tömösközi Zsófia, a DÖK elnökének köszöntőjét hallgatták meg az egybegyűltek. A beszédet Hompot Levente éneke (Bagossy Brothers Company – Esti ének) zárta.

Egy régi hagyomány felelevenítéseként a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 12.D. osztálya hozta el és adta elő nekünk a Seresné Horváth Cecília tanárnő és Szebeni Zoltán tanár úr által rendezett karácsonyi darabját.

Az előadás után Rúzsa Magdolna – Tárd ki a szíved című dala hangzott el Dékány Noémi előadásában.

Advent negyedik gyertyáját Kertész Ildikó igazgatónő gyújtotta meg.

Ezzel kollégiumunkban lezárult az adventi készülődés időszaka, melynek keretében a vasárnaponkénti gyertyagyújtások mellett diákjaink mézeskalácsot süthettek, díszítést készítettek, valamint stúdiósaink közreműködésével, egy Szívküldi műsorral dalokat és üzeneteket küldtek egymásnak tudatva ezáltal, hogy kik azok, akiknek helye ebben az időszakban különösképp a szívükben van.

A gyertyagyújtást követően igazgatónőnk szeretetről, családról, összetartozásról, egymás támogatásáról és segítéséről tartott beszéde fokozta tovább a vidám, de érzelmes hangulatot.

Ünnepségünk zárásaként vacsorával és desszerttel vendégeltük meg diákjainkat, melynek elfogyasztása közben mindenki számára jó alkalom nyílt meghitt beszélgetésekre, a korábbi sérelmek tisztázására és a szívekben rejlő érzelmek kinyilvánításra.