TERNEY NAPOK 2023

2023.november hó 13. volt a Terney Napok, hagyományos rendezvénysorozatunk kezdő napja. Intézményünk minden dolgozójának és lakójának képviseletében Kertész Ildikó igazgató, Dávid Ferenc igazgatóhelyettes, Tömösközi Zsófia, a DÖK elnöke és Boros Borka, a DÖK tagja koszorúzták meg Terney Béla sírját a szentesi Szeder temetőben.

A kollégium bejáratánál elhelyezett emléktábla megkoszorúzását rövid műsor előzte meg, melyben közreműködött Dávid Ferenc igazgatóhelyettes (ének), Szabó Bátor Botond (bariton), Deák András tanár úr (gordon), Varga Boldizsár (próza), valamint Hompot Gergő (vers).

17.00 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Terney Napok időtartama alatt megtekinthető kiállításunk. Kertész Ildikó igazgató köszöntője után Deák András tanár úr tolmácsolásában hallgathatták meg az érdeklődők Deákné Palásti Ágnes gondolatait. Idén az ő nemezalkotásait (facebook: Égi Nesz nemez-mese-illusztráció), valamint kollégistáink rajzait, festményeit állítottuk ki.

A második nap programjai a Táncház és a Rendhagyó történelemóra voltak. 16.00 órai kezdettel Dékány Noémi és Rajta Ákos (mindketten kollégisták) invitálták diákjainkat néptáncolni.

Akit érdekel a történelem, a hagyományőrzés, az résztvehetett Rendhagyó történelemóránkon, melyet felkérésünkre Vukovich Sándor pedagógus tartott egy, a kollégium közelében található játszótéren, 20.00 órai kezdettel.

A Terney Napok harmadik napján került megrendezésre záróprogramunk, a Terney Show.

Az idei évben is a legnépszerűbb kategória az ének volt ugyan, de a műsorszámok palettáján szerepelt még hangszeres zene, versmondás, saját vers előadása, különböző stílusú táncok, mint néptánc, balett, k-pop tánc, akrobatikus tánc, kabaré jelenet és bűvészkedés.

A zsűri,

ének és egyéb kategóriában is ítélt meg első három helyezést, valamint különdíjakat is osztott a 32 színvonalas produkcó előadóinak. A különdíjasok jutalma, hogy résztvehetnek az ógyallai testvérkollégiumi találkozón Szlovákiában, amely november 21-22-én kerül megrendezésre és ahol újra előadhatják műsorszámaikat.