Elbúcsúztak a végzős kollégisták

Terney4

Régi hagyomány a Terney Béla Kollégiumban, hogy a végzős diákok ünnepség keretében búcsúznak el az intézménytől és diáktársaiktól. A 2016-2017. tanévben erre április 25-én, kedden került sor.

Az ünnepség kezdetén, a himnusz eléneklése után Reményik Sándor Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk című versét hallgathatták meg a végzősök Vaszkó Ágnes tolmácsolásában, majd Farkas Eunika énekelte el a Magányos csónak című számot. Ezt követően Imre Kitti Natália 11. osztályos tanuló búcsúzott a kisebbek nevében a végzősöktől. Majd Dávid Ferenc megbízott igazgató úr búcsúzott és a diákönkormányzat elnökével, Deák Orsolyával adott át virágot és emléket a ballagóknak. A végzősök nevében búcsú beszédet mondott Magyari Martina 12. osztályos tanuló.

Az ünnepség lehetőséget adott arra is, hogy a nevelőtanárok javaslatára új hagyományt vezessen be a kollégium. Elismerésben részesültek azok a diákok, akik diákéveik alatt sokat tettek a közösségért, illetve külön díjazták azokat az alsóbb éves tanulókat is, akik az idei tanévben aktívan vettek részt a kollégium életében. Emlékplakett és oklevél elismerésben részesült Deák Orsolya, aki 6 éve kollégista és mindvégig segítette a diákönkormányzat munkáját, 3 éve pedig a DÖK elnöke. Szintén elismerést vehetett át Havrán Árpád, aki 6 éve a kollégium lakója, s akinek neve összeforrt a stúdióval. Az alsóbb évfolyamból megköszönték és díjazták Kripner Katalin és Petrányi Levente közösségi munkáját. A ballagás végén Végh Boglárka, Virág Zsombor és Deák András tanár úr előadásában Márti dalát hallgathatták meg a jelenlévők.

Terney8     Terney6

Terney6    Terney3

Terney1    IMG_2383